Profil


Jeg er født og opvokset i Island, men har boet i Danmark størstedelen af mit voksne liv.
Jeg bor med min mand på Mols, hvor vi sammen arbejder på eget værksted og galleri ved naturskønne omgivelser, som er til daglig glæde og inspiration. 

Mit kunstneriske virke omfatter tre områder: Håndvævede kirketekstiler i eget design, glaskunst og oliemaleri.

Områderne griber ofte ind i hinanden. Farveholdningen er mit særkende og fælles for mine arbejder inden for alle tre områder. Min erfaring og viden om især kirkelig symbolik samt motiver fra naturen er en stor inspirationskilde i mit arbejde med kirkeudsmykninger. Arbejdet udføres i langt de fleste tilfælde som specialopgaver til kirker i Danmark.

Tekstilerne

Under min uddannelse som tekstilkunstner blev jeg præsenteret for damaskvævning og kirketekstiler. Deraf fødtes min store interesse for disse emner, og jeg var betaget af det smukke og udfordrende f.eks. i de mange muligheder i teknikken. Det førte til yderligere uddannelse på daværende Dansk Vævecenter i Haderslev, efterfulgt af kurser i asiatiske vævninger ved Stoftrykker- og Væverlauget -i dag Dansk Tekstillaug- i København. Ved min afgangsudstilling i Musikhuset i Aarhus, udstillede jeg damaskvævede silkejakker, frakker- og sjaler.

Begyndelsen

Jeg var så heldig at få min første bestilling af en messehagel i 1986 i Aarslev Kirke ved Aarhus, efterfulgt af en udstilling i Kunstnernes Hus, Aarhus, hvor jeg udstillede min første damaskvævede messehagel. Dette førte til at jeg blev inviteret til en lukket konkurrence om alterudsmykning og farvesætning m.m. i Kasted Kirke ved Aarhus. Den opgave fik jeg, og mit arbejde bestod af farvesætning på alt træværk i kirken, tre alterbilleder i damaskvævet hør og en damaskvævet alterdug i hør og merceriseret bomuld. Siden har jeg været på en lang række spændende opgaver mange steder i Danmark samt i kirker i Island og enkelte i Slesvig.

I glaskunsten

arbejder jeg bl.a. med blyindfattede billeder (glasmosaikker) i alle størrelser, også som kirkeruder. 

Billedet "Skærtorsdag"  (t.v.), blev bestilt af Syddjurs provsti til en specialudstilling om påsken.

Oliemalerierne

er fortrinsvis landskabsmalerier, inspireret af naturen i Island og Mols Bjerge, samt enkelte portrætter.